Cukkinis brownie

Hozzávalók:
220 g liszt (nálam 100 g barna rizsliszt, 120 g gm zabpehelyliszt)
50 g holland kakópor
1 nagy csipet só
200 g eritrit, vagy 50 g stevia-eritrit 1:4 édesítő
3 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
180 g hámozott cukkini
1 tk rumaroma
1 tk vanília őrlemény
3 tojás
80 g kókuszolaj (olvasztott)
1 dl víz
Elkészítés
A sütőt 180 fokra, légkeveréssel felmelegítjük.
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd mehetnek bele a felsorolás alapján a nedves összetevők is. A cukkinit durvább reszelőn (tökreszelő) kell lereszelni, majd kinyomkodni a levét, mielőtt a lisztbe kerül.
Kisebb tepsit (nekem 20X20 cm-es) kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a tésztát, ugyanis nem túl folyós az állaga.
30-35 p alatt fog megsülni. Tűpróbát végzünk egy fogpiszkáló segítségével.
Ezt ne hagyjátok ki! Isteni, igazi brownie illata, íze és állaga van, a cukkiniből semmit nem érezni, ha esetleg valaki ettől fél.
Én most hozzáadott cukortól mentes mogyorókrémet választottam hozzá, de a klasszikus vanília fagyis verzió is ütős.