Szilvás-mandulás joghurt süti

Egy egyszerű, de annál finomabb vasárnapi kényeztetés a család minden tagjának, vagy ajándékba, ha nem akarsz üres kézzel menni vendégségbe

Hozzávalók:

  • 100 g rizsliszt
  • 130 g bármilyen lisztkeverék ( pl. ch csökkentett, zabliszt, teljeskiőrlésű, mandula, gluténmentes stb…)
  • 1 ek útifűmaghéj (elhagyható, főleg, ha nem glutenmentes liszttel dolgozunk)
  • 8 g sütőpor
  • 120 g cukor, vagy annak megfelelő egyéb édesítőszer (én a diawellness 4:1-et használtam)
  • fél citrom reszelt héja
  • 200 g natúr joghurt
  • 2 ek olaj (én kókuszzsírt használok)
  • 2 tojás
  • 8-10 szem szilva (lehet befőtt is)
  • 2 ek liszt v zsemlemorzsa
  • 2 tk fahéj
  • 2-3 ek szeletelt mandula, de egészet is össze lehet törni

Elkészítés:

Ha befőttel dolgozunk, negyedeljük, lecsöpögtetjük, megszórjuk liszttel/zsemlemorzsával, fahéjjal és a mandulával.

A nedves hozzávalókat tálba tesszük, jól elkeverjük, majd mehetnek bele a száraz hozzávalók is. A legjobb, ha robotgéppel jól összedolgozzuk.

20×25 cm-es, sütőpírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, mehet bele az előzőleg elkészített szilva.

180 fokos sütőben kb. 40 p alatt készre sütjük.

Tűpróba!