Egy egyszerű, de annál finomabb vasárnapi kényeztetés a család minden tagjának, vagy ajándékba, ha nem akarsz üres kézzel menni vendégségbe
Hozzávalók:
- 100 g rizsliszt
- 130 g bármilyen lisztkeverék ( pl. ch csökkentett, zabliszt, teljeskiőrlésű, mandula, gluténmentes stb…)
- 1 ek útifűmaghéj (elhagyható, főleg, ha nem glutenmentes liszttel dolgozunk)
- 8 g sütőpor
- 120 g cukor, vagy annak megfelelő egyéb édesítőszer (én a diawellness 4:1-et használtam)
- fél citrom reszelt héja
- 200 g natúr joghurt
- 2 ek olaj (én kókuszzsírt használok)
- 2 tojás
- 8-10 szem szilva (lehet befőtt is)
- 2 ek liszt v zsemlemorzsa
- 2 tk fahéj
- 2-3 ek szeletelt mandula, de egészet is össze lehet törni
Elkészítés:
Ha befőttel dolgozunk, negyedeljük, lecsöpögtetjük, megszórjuk liszttel/zsemlemorzsával, fahéjjal és a mandulával.
A nedves hozzávalókat tálba tesszük, jól elkeverjük, majd mehetnek bele a száraz hozzávalók is. A legjobb, ha robotgéppel jól összedolgozzuk.
20×25 cm-es, sütőpírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, mehet bele az előzőleg elkészített szilva.
180 fokos sütőben kb. 40 p alatt készre sütjük.
Tűpróba!