Gombás sertéscsíkok magyarosan

Hozzávalók:

  • fél kg sertés comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 üveg konzerv gomba
  • Opcionálisan 1 kaliforniai paprika
  • Karoti magyaros fűszerkeverék, Karoti fokhagymás só, bors 
  • 200 ml Rizs tejszín, ha mehet a tej, tejszín

Elkészítés: 

Olívaolajon megpároljuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, mehet bele a csíkokra vágott hús, amit 5 percig magas hőfokon lepirítunk.

Fűszerezzük ízlés szerint ( vigyázat, a fűszersó tartalmaz sót, óvatosan a plusz sózással, nekem nem is kellett).

Felöntjük 1 dl vízzel és 40 percig fedő alatt főzzük. Mehet bele a gomba, kaliforniai paprika, s ha újra forr, ráöntjük a tejszínt és addig főzzük fedő nélkül, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.

Kuszkuszt ( nem gluténmentes!!) és jázminrizst főztem, de bármilyen köret jól illik hozzá.

Pont, mint egy fincsi szaftos gombapaprikás, csodálatos ízt varázsolt a Karoti magyaros fűszerkeverék.