Hozzávalók:
- fél kg sertés comb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 üveg konzerv gomba
- Opcionálisan 1 kaliforniai paprika
- Karoti magyaros fűszerkeverék, Karoti fokhagymás só, bors
- 200 ml Rizs tejszín, ha mehet a tej, tejszín
Elkészítés:
Olívaolajon megpároljuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, mehet bele a csíkokra vágott hús, amit 5 percig magas hőfokon lepirítunk.
Fűszerezzük ízlés szerint ( vigyázat, a fűszersó tartalmaz sót, óvatosan a plusz sózással, nekem nem is kellett).
Felöntjük 1 dl vízzel és 40 percig fedő alatt főzzük. Mehet bele a gomba, kaliforniai paprika, s ha újra forr, ráöntjük a tejszínt és addig főzzük fedő nélkül, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
Kuszkuszt ( nem gluténmentes!!) és jázminrizst főztem, de bármilyen köret jól illik hozzá.
Pont, mint egy fincsi szaftos gombapaprikás, csodálatos ízt varázsolt a Karoti magyaros fűszerkeverék.