Quinoás rakott csirke kókusztejszínnel

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell, vagy filézett csirkecomb
  • Fél fej vöröshagyma
  • Olíva olaj
  • 250 g fehér quinoa
  • 200 ml kókusztejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kt mustár
  • 2 tk gluténmentes szójaszósz (elhagyható, de sokat dob rajta)
  • Sajt, vagy növényi sajt a tetejére
  • Zölfűszerek ízlés szerint, ételízesítő ( nekem nagyon bejött a Karoti fűszersó család, azt használom)

Elkészítés:

A quinoát alaposan átmossuk szűrő segítségével és dupla mennyiségű vízben (pont, mint a rizst) kb. 15 perc alatt megfőzzük pici só és ételízesítő társaságában.

A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk az olívaolajon. 

A csirkehúst kisebb kockákra vágjuk, mehet rá a hagymára és az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel jól megpirítjuk. 

A kókusztejszínhez hozzákeverjük az egy tojás sárgáját, mustárt és a szójaszószt, lehet picit sózni, borsozni, főleg, ha a szójaszószt kihagytuk.

 

Rétegezés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Hőálló tálba mehet a megfőtt quinoa, rá a husi, nyakon öntjük a kókusztejszínnel és reszelünk rá jó sok sajtot, sajthelyettesítőt.

Sütőben addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje. Nekem kb 30 p volt mindez.

Szuper kis egytálétel, ajánlom figyelmetekbe!

Jó étvágyat!