Hozzávalók:
- fél kg csirkemell, vagy filézett csirkecomb
- Fél fej vöröshagyma
- Olíva olaj
- 250 g fehér quinoa
- 200 ml kókusztejszín
- 1 tojás sárgája
- 1 kt mustár
- 2 tk gluténmentes szójaszósz (elhagyható, de sokat dob rajta)
- Sajt, vagy növényi sajt a tetejére
- Zölfűszerek ízlés szerint, ételízesítő ( nekem nagyon bejött a Karoti fűszersó család, azt használom)
Elkészítés:
A quinoát alaposan átmossuk szűrő segítségével és dupla mennyiségű vízben (pont, mint a rizst) kb. 15 perc alatt megfőzzük pici só és ételízesítő társaságában.
A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk az olívaolajon.
A csirkehúst kisebb kockákra vágjuk, mehet rá a hagymára és az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel jól megpirítjuk.
A kókusztejszínhez hozzákeverjük az egy tojás sárgáját, mustárt és a szójaszószt, lehet picit sózni, borsozni, főleg, ha a szójaszószt kihagytuk.
Rétegezés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Hőálló tálba mehet a megfőtt quinoa, rá a husi, nyakon öntjük a kókusztejszínnel és reszelünk rá jó sok sajtot, sajthelyettesítőt.
Sütőben addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje. Nekem kb 30 p volt mindez.
Szuper kis egytálétel, ajánlom figyelmetekbe!
Jó étvágyat!