Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:
5 db padlizsán
fél fej lilahagyma
2 ek tejföl, vagy tejföl helyettesítő
só, bors
Házi majonézhez:
1 tojás sárgája
1 tk mustár
1,5-2 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat meg kell sütni egészben, héjastól, mindenestől.☺️
Az erdélyi mama kitagadna, ha látná, hogy sütőben sütöttem, mert a legjobb, ha izzó parázs fölött készül, de most nem sütögettünk.
1 óra 45 perc alatt sült meg 200 fokon a képen látható állapotra. ( igen, ennyire meg kell sütni, hogy mindenhol puha legyen)
Kicsit hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk úgy, hogy egy kis darab padlizsán hús se vesszen kárba. Én a héjáról is lekapargatok minden értékes részt.
Ezután lejtős felületre fektetjük őket és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Turmixba rakjuk az összevágott hagymával és pépesre zúzzuk.
Elkészítjük a majonézt, amit egy külön videóban megmutatok, hogyan szoktam.
Összekeverjük a turmix tartalmát, majonézt és a 2 ek tejfölt (az eredeti erdélyi padlizsánkrémben nincs tejföl, de én szeretek lazítani rajta), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ezzel készen is vagyunk. Hűtőben tárolva simán eláll 4-5 napig, már, ha marad, mert annyira Isteni.😋😍