~avagy~ a napi fehérjebevitel letudva😁
💪 Tudtátok, hogy a csicseriborsó fehérje tartalma közel azonos a pulykamellével? 100 g-ban ~20 g fehérje van👆
Sali hozzávalók:
150g csicseriborsó, vagy 1 konzerv/üveg
2 paradicsom, 1 uborka
fél fej lila hagyma, vagy újhagyma, póréhagyma, ki mit talál🙂
1 dl joghurt, vagy joghurt helyettesítő, aki tejmentesen szeretné
pici mustár
zöldfűszerek ízlés szerint (nálam kapor, petrezselyem volt), só, bors
pár csepp bármilyen ecet, 1 kk cukor/helyettesítő
Elkészítés:
A csicseriborsó beáztatjuk 1-2 órára, majd kb. 1,5 óra alatt megfőzzük, lecsepegtetjük.
A konzervvel egyszerűbb dolgunk van, csak lemossuk szűrő alatt.
Kockára vágjuk a parit, ubit, hagymát vékony karikára.
Az öntethez mindent egy kisebb tálba összekeverünk, majd ráöntjük az alapra, elkeverjük. Díszíthetjük plusz hagymakarikával, zöldfűszerrel.
A husit nem részletezem, csak annyit fűznék hozzá érdekesség képpen, hogy még a gluténmentes zsemlemorzsa is kollagénnel dúsított (Dia Wellness termékcsalád), úgyhogy holnap indulhatunk is a muscle beach-en🤣💪
Próbáljátok ki, fincsi és egészséges! ( a husit kókuszzsírban sütöttem, de lehet sütőben is, zsiradék nélkül, de azt csak frissen ajánlom😉)