Hozzávalók:
- 150 g liszt (nálam 75 g barna rizsliszt és 75 g zabpehely liszt volt, de bármilyen liszttel működik, akár gluténmentes süti liszttel, vagy ch csökkentett lisztkeverékkel)
- 1 tk sütőpor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 3 tk kakaópor
- 1 csipet só
- 1-2 tk fahéj
- 5 g útifűmaghéj
- 50 g étcsokoládé apró darabokra törve, de egyszerűbb, ha van otthon csokicsepp, mindenbe jó! 😊
- 30-40 g 1:4 édesítő, vagy 120-160 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint
- 2 db érett banán villával pépesítve
- 3 ek kókuszkrém, vagy joghurt, ha nem kell, hogy tejmentes legyen
- 0,5 dl olaj
- 0.5-1 dl víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A száraz hozzávalókat egybe öntjük, alaposan elkeverjük, mehetnek bele a nedves hozzávalók, majd egynemű, nem folyós tésztát kell, hogy kapjunk.
Muffin papírral kibéleljük a muffin sütő tepsit, félig megtöltjük a kapszlikat (Ha díszíteni akarjuk. Ha nem, mehet háromnegyedig a tészta, hogy szép púposak legyenek), és betoljuk a sütőbe 17 percre. Nekem pontosan ennyi kellett, de tűpróba természetesen itt is kell.
Légiesen könnyű, puha finomság. Ha muffin, nálunk ez a befutó! 😊