Regina Muffin (banános- csokis)

Hozzávalók:

  • 150 g liszt (nálam 75 g barna rizsliszt és 75 g zabpehely liszt volt, de bármilyen liszttel működik, akár gluténmentes süti liszttel, vagy ch csökkentett lisztkeverékkel)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 3 tk kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1-2 tk fahéj
  • 5 g útifűmaghéj
  • 50 g étcsokoládé apró darabokra törve, de egyszerűbb, ha van otthon csokicsepp, mindenbe jó! 😊
  • 30-40 g 1:4 édesítő, vagy 120-160 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint
  • 2 db érett banán villával pépesítve
  • 3 ek kókuszkrém, vagy joghurt, ha nem kell, hogy tejmentes legyen
  • 0,5 dl olaj
  • 0.5-1 dl víz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A száraz hozzávalókat egybe öntjük, alaposan elkeverjük, mehetnek bele a nedves hozzávalók, majd egynemű, nem folyós tésztát kell, hogy kapjunk.

Muffin papírral kibéleljük a muffin sütő tepsit, félig megtöltjük a kapszlikat (Ha díszíteni akarjuk. Ha nem, mehet háromnegyedig a tészta, hogy szép púposak legyenek), és betoljuk a sütőbe 17 percre. Nekem pontosan ennyi kellett, de tűpróba természetesen itt is kell.

Légiesen könnyű, puha finomság. Ha muffin, nálunk ez a befutó! 😊