Rusztikus olasz paradicsomleves

Hozzávalók:
– 700g paradicsom (vagy 2 konzerv hámozott paradicsom)
– 2 ek sűrített paradicsom
– Kb 3 dl víz
– 1 zöldségleves kocka, vagy ételízesítő
– 1 kisebb fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– bazsalikom
– oregánó
– kakukkfű
– só, bors
– 1 tk 1:4 stevia-eritrit édesítő ( ha csak sima eritrit pl., mehet bele 2-3 tk is, ennek gyengébb az édesítő ereje)
– 1 szikkadt zsemle

Elkészítés:
Ha friss paradicsommal készítjük, blansírozzuk a parit, vagyis hőálló tálba rakjuk a paradicsomot, forralunk annyi vizet, ami ellepi, öntsük rá, várjunk pár percet, majd könnyedén lehúzhatjuk a héját.

A hagymát apró kockákra vágjuk és pár percig dinszteljük 2 ek olívaolajon. Mehet rá a vékony szeletekre vágott fokhagyma, amit hagyunk pirulni. Bele tesszük a kockára vágott paradicsomot, az összes fűszert, édesítőt. Magas hőfokon kevergetve oda kapatjuk egy picit, megnyomkodjuk krumplitörővel, hogy szétessenek a pari darabok, majd felöntjük vízzel/alaplével, előbbi esetben bele rakjuk a leveskockát és főzzük még 10 percig. Ha túl leveses, segít rajta a 2 ek sűrített paradicsom.
Kóstolás, ha kell, után fűszerezés, és a végén nagyobb darabokban bele tépkedjük a zsemlét, elkeverjük, és készen is lennénk.

Tálalásnál bármilyen sajt dob még rajta.

Mintha csak a Pomo D’Oroban paradicsom levest hozna ki a pincér🙂

Jó étvágyat Nektek!