Összetevők:
- 100 g rizsliszt
- 200 g szinte bármilyen más liszt/keverék (nálam Old Millers’ Old Miller lisztjére esett a választás)
- 150 g zsiradék (nálam ez most disznózsír volt… igen… ebbe kell, ettől lesz igazán omlós)
- 200 g túró
- 1 nagy ek tejföl
- 10 g só
- 80 g reszelt trappista sajt
- 1 tojás sárgája
- tojásfehérje a kenéshez
- 100 g reszelt trappista sajt a tetejére, de lehet magokkal is szórni
Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütési módon.
Száraz hozzávalókat elkeverjük alaposan, mehetnek bele a nedvesek, majd kézzel egynemű tésztát gyúrunk.
Fél órára betesszük pihenni a hűtőbe, majd lisztezett felületen 7-8 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, magokkal, felszeleteljük tetszés szerint. Megnőnek sütés közben, így igyekezzünk minél vékonyabbra szeletelni. Célszerű széles lapáttal felvenni, és át tenni a sütőpapírral bélelt tepsire, mert szeretnek szétesni, elszakadni nyersen. Továbbá, hagyjunk nagy helyett közöttük, mert megnőnek sütés közben, ahogy említettem. 20 perc alatt aranybarnára sülnek.