Vegán Gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók:

70g gm zabpehely
70g szafi free expressz lisztkeverék ( nekem épp ez volt, bármilyen más liszttel is működik, úgy gondolom)
Vanília aroma/ őrlemény
15g 1:4 édesítő, vagy kb. 50g cukornak megfelelő édesítő
60g zsiradék ( én 35-25g kókuszzsírt és liga margarint használtam)
20g növényi tej
Gyümölcs ízlés szerint, ami kap egy kis cukor és fahéj szórást ( most 1 banán, 10 dkg szeder és egy barack volt nálam)

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Egy tűzálló, kisebb tálat kivajazunk, megszórjuk zabpehellyel.

A gyümölcsöket tetszés szerint szeleteljük, rá az édesítő és a fahéj.

A tészta hozzávalóit egybe öntjük, elkeverjük. A vajat beraktam a mikróba 15 mp-re, így könnyebb vele dolgozni, valamint a tejet öntöttem hozzá a legvégén. Nem fog teljesen össze állni a tészta, morzsás marad, ez a lényege. Rászórjuk a gyümire és mehet sülni. Nekem 35 p alatt szép aranybarnára pirult a teteje.

Bármilyen öntet, szósz, fagyi passzol hozzá 🙂